Polityka prywatności / plików cookies

serwisu swierkowe-zacisze.pl

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Serwis działający pod adresem swirkowe-zacisze.pl jest własnością firmy DEBITUM z siedzibą przy ul. Kasztanowej 61 w Radlinie, NIP 64718661334. Przedstawiona w ramach serwisu oferta usługowo-produktowa nie stanowi oferty w rozumieniu prawa handlowego. W trakcie korzystania z serwisu swierkowe-zacisze.pl zbieramy i wykorzystujemy dane użytkowników tylko i wyłącznie dla potrzeb firmy w zakresie koniecznym do realizacji zapytań usługowych oraz produktowych, komunikacji reklamowo – marketingowej oraz działań informacyjnych realizowanych wśród użytkowników i klientów. Użytkownik może w każdej chwili zrezygnować z otrzymywania tego typu informacji.

Zabezpieczenie danych osobowych ma dla nas wysoki priorytet. Dbamy o administracyjne, techniczne i fizyczne zabezpieczenia, aby chronić dane osobowe, znajdujące się w naszym posiadaniu, przed nieautoryzowanym ujawnieniem, wykorzystaniem, zmianą i zniszczeniem. Angażujemy się, aby stworzyć odpowiednie procedury kontroli zabezpieczeń, dla ochrony posiadanych przez nas danych osobowych przed wszelkim możliwym do przewidzenia ryzykiem. Dane osobowe zawarte w formularzach są przechowywane i przetwarzane w sposób zgodny z wymogami polskiego prawa. Zbiór zgromadzonych danych osobowych traktowany jest jako wydzielona baza danych, która przechowywana jest na serwerze w specjalnie wydzielonej strefie bezpieczeństwa. Administratorem danych gromadzonych jest firma DEBITUM. 

Zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych (Dz. U. Nr 133 z dania 29.08.1997 r.) zapewniamy wszystkim Użytkownikom serwisu możliwość wglądu do swoich danych oraz ich poprawiania. Dane te mogą zostać w każdej chwili, na prośbę Użytkownika, usunięte. Nie przekazujemy, nie sprzedajemy i nie użyczamy gromadzonych danych osobowych innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to na wniosek sądu, prokuratury, policji lub innego uprawnionego organu. 

Używamy plików cookies do analizowania statystyki ruchu użytkowników. Możemy też je umieścić w celu monitorowania przepływu internautów między serwisami internetowymi firmy. Wyłączenie przez użytkownika w przeglądarce obsługi cookies nie spowoduje utrudnień w korzystaniu z naszych serwisów. Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Nie mają one jednak wpływu na podstawową zasadę: nie sprzedajemy i nie udostępniamy osobom postronnym danych personalnych czy adresowych użytkowników.

POLITYKA PLIKÓW COOKIES

Pliki cookies (tzw. ciasteczka) są niewielkimi plikami tekstowymi wykorzystywanymi w związku z korzystaniem z Serwisu przez użytkownika. Pliki takie są tworzone i zapisywane w urządzeniu użytkownika (np. na komputerze), zaś Serwis może uzyskiwać do nich dostęp. Pliki cookies, w zależności od rodzaju, są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki (tzw. sesyjne pliki cookies) lub po dłuższym okresie (tzw. trwałe pliki cookies). Więcej o sposobie funkcjonowania plików cookies można dowiedzieć się np. na stronie http://pl.wikipedia.org/wiki/Cookies.

Użytkownik może udzielić bądź odmówić udzielenia zgody na wykorzystywanie plików cookies poprzez ustawienia swojej przeglądarki. Standardowo przeglądarki dopuszczają umieszczanie plików cookies na Państwa urządzeniu końcowym, niemniej każdy użytkownik może się temu sprzeciwić. W tym celu mogą Państwo zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej tak, żeby blokowała obsługę plików cookies lub informowała za każdym razem, gdy taki plik jest przesyłany na Państwa urządzenie. Jeżeli przeglądarka użytkownika akceptuje określone pliki cookies, użytkownik wyraża zgodę na wykorzystywanie tych plików cookies, zgodnie z odpowiednimi przepisami polskiego prawa.


Dokładne instrukcje dotyczące sposobu określenia warunków przechowywania plików cookies są dostępne na stronach producenta przeglądarek, np.:

PRZEGLĄDARKA STRONA INTERNETOWA
Internet Explorer http://windows.microsoft.com/pl-pl/internet-explorer/download-ie
Mozilla Firefox http://www.mozilla.org/pl/firefox/
Google Chrome http://www.google.com/intl/pl/chrome/browser/
Opera http://www.opera.com/pl/

Brak zgody na wykorzystywanie plików cookies może spowodować, że część funkcjonalności Serwisu nie będzie działać poprawnie lub przestanie działać. W celu korzystania z pełnej funkcjonalności Serwisu, zalecane jest wyrażenie zgody na przechowywanie i uzyskiwanie dostępu do plików cookies.

Pliki cookies mogą być wykorzystywane zarówno przez właścicela Serwisu, jak również przez inne podmioty. Pliki cookies pozwalają nam na dostosowanie Serwisu do oczekiwań użytkowników. Nie zawierają one żadnych danych osobowych ani w żaden sposób nie zmieniają konfiguracji urządzeń, na których zostaną zainstalowane. Dokładne cele wykorzystywania plików cookies określa poniższa tabela:

PODMIOT CELE WYKORZYSTANIA PLIKÓW COOKIES
WŁASNE PLIKI COOKIES
właściciel Serwisu Przechowywanie ustawień wybranych funkcji Serwisu : 
- statystyki oglądalności
ZEWNĘTRZNE PLIKI COOKIES
Google Inc. z siedzibą w Stanach Zjednoczonych Zbieranie statystyk oglądalności Serwisu


Powyższe informacje stanowią realizację postanowień art. 173 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. – Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. Nr 171, poz. 1800 z późn. zm.).

GÓRA